EL BLOG DE LA CASA PARRAMON - LUTHIERS DES DEL 1897

TENIU ALGÚN DUBTE ?

ENS VOLEU FER ALGUNA PREGUNTA?

VOLEU QUE PARLEM D'ALGÚN TEMA EN CONCRET?

APROFITEU AQUEST CANAL DE COMUNICACIÓ I NO DUBTEU A DEMANAR-NOS-HO A:

luthier@casaparramon.com




dimecres, 27 de febrer del 2008

Jordi Cervelló, el meu compositor de capçalera



A en Jordi Cervelló el conec des de que vaig començar en el món de la luthería, ja fa més de 30 anys. No sóc músic ni he tingut la sort de poder estudiar violí amb ell, ja que no he tingut mai el temps per fer-ho, però bona part de la meva educació musical la hi dec a ell. No només pel que fa a les seves pròpies composicions, si no també pel que m'ha anat fent escoltar i descobrir, sobretot de compositors del segle XX: l'obra per a piano de Deodat de Séverac, diverses peces orquestrals de Hindemith, Silvestre Revueltas, Henri Dutilleux, Robert Gerhard, Gorecki, Arvo Pärt, Penderecki, Alfred Schnittke... a més de peces emblemàtiques com el poème de Chausson, el quartet "cartes intimes" de Janacek, o fer-me escoltar violinistes com Zino Francescatti, pel qual professa una devoció més que justificada.

Objectivament i sense tenir en compte la seva amistat, crec que en Jordi Cervelló és injustament oblidat a casa nostra i la seva música s'hauria de sentir molt més.

Tots nosaltres hauriem de valorar i reivindicar molt més la música i els músics de la nostra terra.

Pels que no el conegueu, us convido a sentir la seva música i descobrir-lo. Els que ja el coneixeu, a gaudir-ne un altre cop. Els seus darrers enregistraments fets a Sant Petesburg són una autèntica festa i un regal per a l'oïda.