EL BLOG DE LA CASA PARRAMON - LUTHIERS DES DEL 1897

TENIU ALGÚN DUBTE ?

ENS VOLEU FER ALGUNA PREGUNTA?

VOLEU QUE PARLEM D'ALGÚN TEMA EN CONCRET?

APROFITEU AQUEST CANAL DE COMUNICACIÓ I NO DUBTEU A DEMANAR-NOS-HO A:

luthier@casaparramon.com




dissabte, 13 de desembre del 2008

ESTRENA A CATALUNYA DEL CONCERT PER A VIOLI I ORQUESTRA DE JORDI CERVELLO - cicle OBC





Els propers dies 16, 17 i 18 de gener tindrà lloc la primera audició a Barcelona del “Concert per a violí i orquestra” de Jordi Cervelló en un programa on figura també un´altre obra de compositor català, “Facècia” de Ricard Lamote de Grignon i la “Cinquena simfonia” de Tchaikowski. La OBC serà dirigida per Antoni Ros Marbà i com a solista actuarà el jove Markus Placci, un dels millors violinistes italians del moment.
El “Concert per a violí” de Cervelló es una obra cabdal del seu catàleg. El violí es el seu instrument. Va ser escrit entre l´any 2002 i 2003 i està estructurat en els tres moviments habituals dels concerts tradicionals. El primer moviment “Moderato-Allegro” es el més extens i es mou en un clima misteriós que alterna amb passatges de caràcter dramàtic. Conclou amb una “cadenza” del solista. El segon moviment “Adagio poco sostenuto e leggero”es de caràcter greu i malenconiós mentre que el tercer, “Finale-Scherzo” es un moviment virtuosístic i despreocupat a ritme de rondó.
Va ser estrenat al Teatro Monumental de Madrid el 23 de setembre de 2005 en un concert de la “Orquesta Sinfónica de RTVE” dirigida per Uwe Mund i amb el mateix Placci de solista.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Benvolgut luthier,

Li puc assegurar que tot està apunt pel concert d'estrena del concert per a violí de Cervelló, l'orquestra estrenarà partitures per aquest concert i per Facècia de Ricard Lamote de Grignon.
Sols falta que es comenci assajar, que això serà pròximament.

El Tocaboires