EL BLOG DE LA CASA PARRAMON - LUTHIERS DES DEL 1897

TENIU ALGÚN DUBTE ?

ENS VOLEU FER ALGUNA PREGUNTA?

VOLEU QUE PARLEM D'ALGÚN TEMA EN CONCRET?

APROFITEU AQUEST CANAL DE COMUNICACIÓ I NO DUBTEU A DEMANAR-NOS-HO A:

luthier@casaparramon.com




dimecres, 21 de gener del 2009

BERNAT POMAR, gran entre els grans


A Palma de Mallorca tenen la gran fortuna de comptar amb un dels millors pedagogs i compositors de les nostres Terres: el violinista Bernat Pomar.

Ha format a molts joves músics que ara ja són professionals, o com en el cas d'en Gabriel Fullana, estan estudiant a Estats Units a un altíssim nivell.

La seva activitat a les Illes és febril: a més de les esmentades activitats, dirigeix un curs al mes d'abril i maig al Santuari de Lluc que reuneix a dotzenes d'estudiants de totes les terres de parla Catalana.

L'any 2005, ens va soprendre a tots amb l'acurada edició de "Suite de danses de Mallorca" un CD amb composicions pròpies inspirades en melodies i paisatges de les Illes. Treballador molt rigorós, va anar i venir de Palma a Barcelona un munt de vegades per tal de poder assajar amb l'orquestra de Cambra del Liceu, que finalment varen ser qui gravaren el disc. La solista es Al.la Voronkova i està dirigit per Gerassim Voronkov.

Els arranjaments, també del mateix Bernat Pomar, són d'una finesa exquisida.

Si mai heu estat a les Illes i sentiu el disc, recordareu la música i el paisatge lligats per sempre més.


1 comentari:

Sven ha dit...

Hola. Hem dic Sven Valcàrcel Marsà i he segut i soc alumne d'en Bernat desde fà quasi 20 anys. Ès un esser entranyable, despistat i meravellós. Com algú díu, si no existira hi hauría que inventar-lo. Fora bromes, es un dels millors pedagogs que mai he conegut i la pedagogía violinística té molt que agraïrli. Es el detonant de una gran quantitat de violinistes de nova generació que, segur loarem la seua tasca pedagògica per molts anys...