EL BLOG DE LA CASA PARRAMON - LUTHIERS DES DEL 1897

TENIU ALGÚN DUBTE ?

ENS VOLEU FER ALGUNA PREGUNTA?

VOLEU QUE PARLEM D'ALGÚN TEMA EN CONCRET?

APROFITEU AQUEST CANAL DE COMUNICACIÓ I NO DUBTEU A DEMANAR-NOS-HO A:

luthier@casaparramon.com




dimecres, 28 de maig del 2008

Arquets de fibra de carbono OTTO i ARTINO

Ja fa uns quants anys que els arquets fabricats amb fibra de carbono s'han anat introduint i popularitzant. La veritat és que cada vegada es venen més per la relació preu qualitat i les bones prestacions que tenen. En podriem destacar diverses gammes:

- els econòmics.





Són bastant rígids, l'aspecte és generalment negre o molt fosc, són bastant poc flexibles (comparats amb els de fusta) tenen molta més força que els de fusta de preu similar, tenen un preu molt asequible i raonable (de 100 a 150 euros), ... i no es torçen !!!
De tots els que hi ha disponibles al mercat ens quedem amb els OTTO, ja que tenen la millor relació preu / qualitat:
100 € els de violí,
125 € els de viola,
els de cello encara no estan al mercat.
- els de preu mitjà





Són molt més flexibles que els econòmics, de manera que semblen talment com si toquessis amb un arquet de fusta. El preu va de 300 a 700 euros. L'aspecte acostuma a estar molt més cuidat. La nostra selecció aposta clarament pels ARTINO, ja que són els més cuidats en quant a l'aspecte (un color marron semblant al pernambuc vell) i els preu és molt raonable en comparació a d'altres:
- 322 € el de violí,
- 395 € els de viola
- 395 € els de cello
- 540 € els de contrabaix, tant el de noueta francesa com el de noueta alemanya.
La qualitat està absolutament comprovada, ja que la pràctica ens ha demostrat que molts professionals de les nostres orquestres el fan servir com a segon arc o per tocar a l'aire lliure.
La seva estètica està molt ben cuidada i la qualitat dels acabats és d'un estàndard molt alt.

El peso és excel.lent i el balanç està molt ben calculat: no s'han de confondre amb els d'altres marques que produeixen arcs més lleugers o sobretot més pesats que l'estipulat, amb els que es podrien arribar a produïr lesions a llarg termini.

El manteniment dels arquets de fibra de carbono ha de ser exactament el mateix que el d'un arc de fusta, pel que és absolutament recomanable fer-te'l mantenir pel teu arqueter habitual per a procedir a fer les revisions i encerdats periòdics.

Els arquets de fibra de carbono sigui quina sigui la seva marca o qualitat són una bona alternativa a l'arc tradicional de fusta de brasil i són ideals com segon arc o com arc tot terreny. Mai ha de ser considerats, però, un substitut de l'arc de fusta de pernambuco ja que aquests són clarament superiors.

- els de gamma alta

D'aquests més bons n'hi ha des de 700 euros fins a 3000 euros. Hi ha alguns models que són una mica més bons que els ARTINO anteriorment esmentats, però no n'hi ha cap que justifiqui haver de pagar el doble només per obtenir una petita millora.
En principi la nostra aposta era pels CARBOW, però des de que han aparescut al mercat els ARTINO, ja no té sentit pagar molt més.

Se suposa que els més bons de gamma alta són els FINKEL composite. Estan fets de la següent manera: agafen una vara de pernambuc i la parteixen per la meitat. Hi insereixen una varilla a l'interior de fibra de carbó, ho tornen a tancar i llavors elaboren l'arc com si fós tot de fusta.

Una pregunta: si el pernambuc és prou bó, per que afegir-hi la varilla de carbono?
Una altra pregunta: si pel mateix preu pots trobar un arquet de pernambuc de gamma alta i fet per arqueter, per què comprar un "composite"?