EL BLOG DE LA CASA PARRAMON - LUTHIERS DES DEL 1897

TENIU ALGÚN DUBTE ?

ENS VOLEU FER ALGUNA PREGUNTA?

VOLEU QUE PARLEM D'ALGÚN TEMA EN CONCRET?

APROFITEU AQUEST CANAL DE COMUNICACIÓ I NO DUBTEU A DEMANAR-NOS-HO A:

luthier@casaparramon.com




dimecres, 30 d’abril del 2008

Manual del luthier: molt més que un mètode de construcció



L'any 1989 Ramon Pinto va escriure el MANUAL DEL LUTHIER, l'únic mètode per a construir violins que hi ha en castellà. Com que no hi havia res més ecrit sobre aixó prèviament ha tingut un èxit rotund, de manera que a l'any 2000 es va fer una segona edició de dos mil exemplars més, que, tenint en compte que no és un best seller sino un llibre tècnic, és una xifra prou alta.

L'encert d'aquest llibre és que s'explica de manera molt planera i clara com es construiexen els instruments. Aquesta informació va dirigida principalment als luthiers, però molts músics l'han volgut llegir per a saber com estan fets els seus instruments, de manera que a moltes escoles i conservatoris l'han fet servir com a llibre de text i s'ha tractat com una asignatura més i com uns coneixements que enriqueixen els continguts pedagògics.
A la part final del llibre hi ha vàries pàgines (pp. 169 a 193) on s'expliquen de manera molt genèrica les principals escoles de lutheria europees, juntament amb els seus luthiers més emblemàtics i representatius, completant de manera molt important tota la informació prèvia.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Quin gran llibre que va escriure el senyor Ramon. He après molt sobre el violí a través de la seva lectura.

Crec que hauria de ser de lectura per a tots els del gremi de la corda.

Una abraçada des de mà esquerra del Ter

Casa Parramon - Luthiers des del 1897 ha dit...

Hola Andreu,

és un plaer veure que els mateixos testimonis ho confirmeu !!

La finalitat d'aquest blog és també donar continuitat als continguts d'aquest llibre, però d'una manera més activa i participativa per part dels músics, i entre tots anem complementant els coneixements. Gràcies per la teva aportació .

Salut i fins a la propera!